Sænk vandstanden!

by Tanker-Om-Ledelse  

Når man sænker vandstanden, dukker nye klipper op til overfladen, som tidligere var skult af en højere vandstand. En tilgang som rykker, hvis du vil udvikle og forbedre. For mig er det at sænke vandstanden det samme som at trykke på speederen og på at udfordre sig selv. Jeg bruger selv denne tilgang i hverdagen og det giver resultater! Det handler om at gøre opgaven lidt sværere en gang imellem, sætte betingelser for opgaveløsningen op for sig selv.

Et godt eksempel var en produktionslinie, som egentlig kørte godt. Den kørte udemærket sammenlignet med identiske linier. 50% af den bemandede tid kørte linien 100% hastighed (OEE3 var ca. 50). Vi valgte at ændre på produktionsplanlægningen og ordrestørrelser og det betød at linien hver dag producerede en ordre. Vi satte et starttidspunkt til kl. 9.30 hver dag. Allerede den første uge viste det sig at linien blev færdig med dagen ordre før tid, men havde svært ved at starte kl. 9.30. Dygtige folk fra vedligeholdelsesteamet så hurtigt at det var en kontrolfuntion i starten af linien, der skulle genkende farven af en komponent, der gav forsinkelser. Så løsningen var klar - vi kunne starte justeringen og indkøringen kl. 9.00, så er der bedre tid. Men er det løsningen? Nej selvfølgelig ikke. Hvorfor virkede kontrolfunktionen aldrig ved opstart? det spørgsmål var ikke besvaret. Så vi fastholdte at linien skulle starte præcis 9.30 og der kunne ikke køres og justeres på den inden dette tidspunkt. Efter lidt kortsigtede og et par langsigtede aktioner, kom vi frem til at linien startede præcis 9.30.
Så pointen er at ved at sænke vandstanden, kom nye problemstillinger frem, som vi ikke havde set tidligere. De påvirkede produktionen hver dag, men var aldrig blevet synlige. Liniens output steg over 10 procentpoint, kun ved at lave disse små udfordringer.

Tør du sænke vandstanden?

Saenk vandstanden

No feedback yet


Form is loading...