Opremsning af konklusionen

by Tanker-Om-Ledelse  

For nylig i forbindelse med et møde, kom jeg til at tænke på, hvor ofte afslutningen af et møde bliver uskarp eller ikke præcis nok til at sige hvad konklusionen blev. Hvorfor havde vi møde og hvad kom vi frem til? mener vi at vi kom frem til det samme? Jeg synes nu ellers ikke jeg har problemer med at sikre et godt og udbytterigt møde.

Løsningen på et bedre møde oplevede jeg med det samme. En kollega afsluttede mødet med kort at ridse konklusionerne op. Det var en blanding af beslutninger, konklusioner og aktioner på et dagligt statusmøde. Det tog ikke meget mere end 30 sekunder og alle sad tilbage med det samme billede af mødet.

Jeg har nu tvunget mig selv til at gøre det samme den sidste uges tid og jeg synes, det sender et tydeligt signal af ledelse og overblik. Der er enighed inden man skilles, alle har fået de vigtigste budskaber to gange og alle har haft mulighed for, at sige om de sidder med samme billede. Ledelse handler i stor udstrækning om kommunikation og det er sådan med kommunikation, at det budskab modtageren sidder tilbage med, er det der er kommunikeret. Det er ikke det der er sagt og vist der er det kommunikerede.
Hvis resultatet skal være til 12 (på den nye karakterskala), så slutter man lige med at få en aktiv tilkendegivelse fra hvert enkelt på at det er forstået. Igen tager det ikke mange sekunder og det har en stor effekt.

Så lad udbyttet af dine møder blive 50 % større, blot ved at bruge 30 sekunder på en opsummering og 30 sekunder på aktiv tilkendegivelse.

"Hvis jeg lige skal summere mødet op, så var status fra produktionen, at alt har kørt som planlagt siden igår. Vi ligger lidt lavt på udbyttet og det vil lederen for gruppen følge op på idag og give status på imorgen..."

1 comment

Comment from: Grethe Juhl  
Grethe Juhl

Fast agenda på alle møder er til slut en kort konklusion på mødet op vedtagene beslutninger kan jeg kun gode erfaringer med.

17/11/10 @ 20:31


Form is loading...