Ugens ledelsestips uge 27 - bevægelse

by Tanker-Om-Ledelse  

Sværhedsgrad: Middel

Vi er i gang med 7 uger med ledelsestips, som handler om spild. De relaterer sig alle til denne artikel.

Denne uge skal vi kigge på spild af bevægelse eller transport. Det findes alle steder uanset hvad du leder - der vil altid være en eller anden form for bevægelse eller transport (motion på engelsk). Vi skal søge at begrænse antallet af gange, vi flytter rundt på tingene eller antallet af bevægelser der skal til for at udføre en arbejdsopgave. Som ledere kan vi ikke komme uden om at det ikke løser noget at flytte rundt på bunker af papir eller køre mellem to kontorer. Det er spild af ressourcer.

Løsningen vil typisk være at arrangere arbejdsopgaverne på en anden måde, så de processer der hører sammen ligger ved siden af hinanden. Tænk også på sidste uges tip om minimering af lager.

Et eksempel fra hverdagen, kommer fra et kontor, hvor man havde valgt at lave dueslag til post, samt ind- og udbakker i den ene ende af kontoret. Det var nemmest, da der her fandtes et rum der lige passede. Desværre var dette rum i den ende af bygningen, der vendte væk fra trappen og gangen til alle andre kontorer. Det betød at alle var tvunget til at gå igennem hele kontoret for at komme til posten. Der var 30 meter kontor man skulle gå igennem! Samtidig forstyrrede det selvfølgelig.

Du skal i denne uge finde 2 steder med spild af transport eller bevægelse - vælg gerne 2 ting du kan gøre noget ved inden ugen er omme.

Læg især mærke til:

  • Var det svært at finde unødige bevægelser/transport?
  • Hvor meget kan spares pr. dag eller uge, ved at minimere bevægelse og transport?

PS. Det er ikke spild at motionere!

1 comment

User ratings
5 star:
 
(0)
4 star:
 
(0)
3 star:
 
(1)
2 star:
 
(0)
1 star:
 
(0)
1 rating
Average user rating:
***--(3.0)
Comment from: Lene Torp Åkesson
Lene Torp Åkesson
***--

Her må man gerne nævne at det at eliminere spild er et af kardinalpunkterne i Kaizen (lean).

29/06/09 @ 08:37


Form is loading...